astra

(Română) Sfaturi pentru clientii ASTRA Asigurari!

Sorry, this entry is only available in ...

unsar_header_aprilie2015

Interview with Michaela Koller, Director General, Insurance Europe

Which is the importance of insurance industry for the European economy? What is the role of the insurance industry in supporting the general economic landscape?Insurers provide many important ...

20deani copy

UNSAR celebrated 20 years of activity

On the 20th of June 2014, UNSAR celebrated 20 years of activity in the Romanian market. The anniversary was marked by the third edition of the Romanian Insurers Conference, an event which focused on ...

“Underwriting/ Subscriere”, scrisa de Bogdan TUDOR, abordeaza conceptul de subscriere, atat de putin analizat teoretic la nivelul literaturii de specialitate. Click aici pentru a comanda cartea!

Asigurarea de tip studii sau de tip dota

Asigurarea de tip studii sau de tip dota (Student sau Dowry) are ca scop acumularea unei sume de bani necesara pentru educatia copiilor sau pentru un start in viata adulta a acestora. Asiguratul poate fi, de regula, parintele sau tutorele copilului, iar beneficiarul politei va fi copilul, ajuns la varsta studiilor universitare sau la o alta varsta (20, 25 sau 27 de ani) stabilita prin contract.

  • Exista si o componenta de protectie prin care compania de asigurare preia plata primelor viitoare in cazul decesului asiguratului.
  • La terminarea perioadei de plata a primelor, suma asigurata garantata va fi platita beneficiarului (copilului) sub forma de rente sau ca o suma unica.
  • Primele de asigurare sunt de obicei constante.
  • Cea mai mare parte a primei este directionata catre economisire
  • In contract se acumuleaza rezerva si, in caz de reziliere, se plateste valoare de rascumparare.
  • In cele mai multe cazuri, este inclus beneficiul de participare la profit.