UNSAR s-a intalnit la Cluj cu reprezentantii transportatorilor

Madalin ROSU, Responsabil al Sectiunii de Asigurari Auto din cadrul UNSAR, s-a intalnit la Cluj cu reprezentantii principalelor companii de transport in cadrul Conferintei Nationale dedicate Transportului de Calatori, organizate de Revista Tranzit. Cu acest prilej a sustinut o prezentare despre asigurarea de raspundere civila auto in secolul XXI.

Cu ocazia evenimentului au fost abordate teme de dezbatere precum: masurile concrete de combatere a pirateriei, dar si alte probleme legate de control in transportul de calatori, costurile foarte mari cu asigurarile, care au impact direct asupra balantei de venituri si cheltuieli a oricarei companii de transport si multe altele.

Madalin ROSU a vorbit atat despre cum trebuie calculata corect prima de asigurare pentru a se putea acoperi daunele ulterioare, cat si despre cele 3 mari caracteristici care au un impact major in gestionarea RCA pentru un asigurator.

Astfel, asiguratorul trebuie sa ia in calcul „secventa inversa”, cu totul diferita fata de alte piete, acesta stabilindu-si pretul serviciilor si riscul acoperit inainte de a sti costul daunelor. In plus, asiguratorul trebuie sa provizioneze la sfarsitul fiecarui an toate evenimentele ce au avut loc, chiar daca efectele apar ulterior. Nu in ultimul rand, trebuie tinut cont de faptul ca profitabilitatea pietei de asigurari creste si scade in functie de ciclurile economice generale.

Conferinta Nationala dedicata Transportului de Calatori, organizata de Revista Tranzit a avut loc intre 24 – 25 septembrie 2015, fiind dedicata operatorilor de transport care au avut ocazia de a intra in dialog cu reprezentantii autoritatilor din domeniu.

Prezentarea reprezentantului UNSAR o puteti descarca de aici!



Share This