Florentina ALMAJANU, Director General UNSAR, a vorbit despre provocarea demografică în sectorul asigurărilor în cadrul unei conferințe organizate de ISSDC

Comitetul pentru dialog social sectorial în asigurări (ISSDC) derulează un proiect cu privire la provocările demografice din sectorul asigurărilor. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, este condus de UNI-Europa Finance – sindicatul european pentru serviciile financiare – și este susținut de asociațiile europene de asigurări patronale și anume Insurance Europe, Amice și Bipar. Una dintre inițiativele acestui proiect a fost organizarea unei conferințe în București, în perioada 11 – 13 mai 2016.

Florentina ALMAJANU, Director General UNSAR, a deschis conferința organizată de ISSDC cu un discurs de primire. “Asemenea multor alte state din UE, România se confruntă în prezent cu o provocare demografică majoră în domeniul asigurărilor. Tocmai de aceea trebuie să găsim atât soluții pentru problemele generate de declinul demografic, cât și mijloacele prin care putem pune în aplicare aceste soluții. “, a declarat Florentina ALMAJANU.

Directorul General al UNSAR a precizat că declinul demografic reprezintă una dintre principalele ameninţări pentru sustenabilitatea sistemului asigurărilor sociale în România, în contextul în care protecția socială este exclusiv în seama statului.

“Care ar fi soluția, având în față aceste date statistice de netăgăduit? Creșterea responsabilizării individuale a cetățenilor României asupra planificării viitorului lor financiar. Mai exact, trebuie stimulat comportamentul privat de protecție și economisire pe termen lung. Iar asigurătorii pot fi parte a solutiei pentru problema presiunii demografice si bugetare, mai ales prin dezvoltarea asigurărilor private de sănătate și a celor de viață, dar și prin dezvoltarea celorlate produse de asigurare pe care le oferă.”, a completat Florentina ALMAJANU.

Pe lângă conferința organizată la București, proiectul ISSDC include publicarea unei broșuri care compilează exemple de bune practici pe care asigurătorii sau partenerii sociali din sectorul asigurărilor le-au stabilit pentru domeniile respective ale agendei evenimentului, și anume echilibru între viața profesională, calificările și formarea profesională continuă, sănătatea și siguranța la locul de muncă, prelungirea timpului de lucru și tele-work (lucrul la distanță). Broșura a fost dezvoltată cu ajutorul mai multor companii de asigurări și asociații naționale care furnizează exemple de bună practică.

CLICK AICI pentru a descărca discursul integral susținut de Florentina ALMAJANU



Share This