Madalin Rosu, UNSAR, a vorbit despre asigurarile RCA in cadrul ZF Live

zf-live”Fiecare companie de asigurari trebuie sa-si ajusteze primele si tarifele in functie de daunalitatea inregistrata in trecut, astfel incat sa cuprinda daunele pe care trebuie sa le plateasca”, a declarat Madalin Rosu, Responsabil Sectiunea de Asigurari Auto, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, in cadrul emisiunii ZF Live difuzate luni, 8 decembrie 2014.

Subiectele dezbatute au vizat actualele tarife din piata asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto si modul in care sunt stabilite acestea de catre companiile de asigurare.

„Sa ne amintim de evenimentele tragice, de acele despagubiri semnificative pentru vatamari corporale si daune morale, precum accidentul din Muntenegru, unde daunele au ajuns la aproape 5 milioane euro”, a adaugat acesta, subliniind, de asemenea, faptul ca evolutia tarifelor pe segmentul RCA reflecta elemente de context, precum cresterea accelerata si lipsa de predictibilitate a despagubirilor pentru vatamari corporale si deces, dar si frecventa ridicata a daunelor.

„Trebuie sa avem in vedere, de asemenea, severitatea accidentelor rutiere din Romania: suntem tara din Europa cu cel mai mare numar de morti raportat la milionul de locuitori. Sa nu uitam nici de frecventa mare a daunelor: numarul de daune raportat la totalul politelor RCA este cel mai mare inregistrat in UE, de 10%. In Ungaria este 3%. Toate aceste lucruri au un impact asupra primelor. Trebuie sa nu uitam de acest rol al asigurarii RCA, care este un rol social”, a adaugat Madalin Rosu.

Click aici pentru a accesa inregistrarea audio.
Madalin Rosu participated, as representative of UNSAR, at the online show ZF Live, where he talked about the MTPL insurance market, the policies’ prices and the situation regarding the high number of car accidents.



Share This