
Imagineaza-ti ca asigurarea de viata e ca o inghetata peste care poti adauga o multime de extra topping-uri. In acest caz, topping-urile sunt asigurarile suplimentare, care sunt utile pentru o multime de riscuri, pentru care iti ofera protectie.In timp ce asigurarea de viata ii va sustine financiar pe cei dragi tie in caz ca ti se intampla ceva (un sfarsit tragic ca in Titanic sau ca in Love Story), asigurarile suplimentare te pot sustine financiar si atunci cand, de exemplu, te musca un caine.
Ce riscuri acopera o asigurare suplimentara (…un topping ?)?
Iata cele mai des intalnite riscuri acoperite: spitalizare, interventii chirurgicale, incapacitate temporara de munca, cheltuieli medicale, fracturi, arsuri, invaliditate de gradul I sau invaliditate permanenta ca urmare a unui accident, afectiuni medicale grave si chiar somaj. Nu suna bine si chiar n-ai vrea sa te gandesti la ele, dar ajuta sa fii asigurat.
Exista si varianta in care daca ramai fara job, asiguratorul iti poate plati ratele la creditul pe care l-ai luat direct catre banca, o anumita perioada de timp prevazuta in contractul de asigurare – pentru asta trebuie sa ai o asigurare suplimentara de somaj.Este foarte important sa citesti atent conditiile de asigurare, deoarece, in functie de riscul asigurat pot exista fransize sau limitari, spre exemplu un numar maxim de zile pentru care se plateste despagubirea, ori excluderi.Si cum in ziua de azi ne e mai la indemana sa luam un credit impreuna decat sa ne casatorim cu persoana iubita, e bine sa stii ca asigurarea de viata „legata” de un credit poate acoperi suma pe care o datorezi bancii daca ti se intampla ceva (adu-ti din nou aminte de Titanic sau Love Story). Altfel spus, o sa-i fie dor de tine, nu si de casa, pentru ca nu o sa ramana singur/ singura, fara posibilitatea de a plati ratele.
Beneficiar pentru asigurarea ta de viata poate fi aproape oricine din persoanele apropiate tie. Incearca sa nu te gandesti totusi la pisica, sigur exista cineva care te iubeste mai mult.