Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări de viață a depășit 1.48 milioane lei

București, 22 august 2023 Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut în baza unei asigurări de viață a depășit suma de 1.48 milioane lei. În total, valoarea celor mai mari 5 indemnizații plătite în 2022 în baza unor astfel de polițe a fost de peste 4.6 milioane lei.

O analiză suplimentară arată că toate cele cinci indemnizații au fost achitate ca urmare a unor îmbolnăviri grave sau decese ale persoanelor asigurate, cauzate de diferite forme de cancer. Trei dintre polițe au fost contractate individual, o asigurare a fost încheiată prin intermediul unei bănci, iar o alta ca un beneficiu salarial acordat de angajator – toate oferind, însă, protecție financiară familiilor asiguraților.

„Asigurările de viață sunt o modalitate responsabilă de a ne asigura că cei dragi vor fi protejați financiar în cazul unor evenimente nefericite, imprevizibile. Ele ne oferă siguranța că familiile noastre vor avea parte de un sprijin, indiferent de ce ne rezervă viitorul”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

Indemnizațiile brute plătite românilor în baza polițelor de asigurare de viață, inclusiv maturitățile și răscumpărările, au crescut anul trecut cu peste 25% față de 2021, până la valoarea de 1.8 miliarde lei. În plus, din cea mai recentă ediție a Barometrului UNSAR – IRES privind Percepția riscului și cultura asigurărilor rezultă că interesul pentru asigurările de viață este unul ridicat, 4 din 10 români intervievați fiind mai interesați de aceste polițe.

În acest context, UNSAR lansează astăzi campania #gatapentruVIATA, ediția a IV-a, o inițiativă de educație financiară anuală, dedicată asigurărilor de viață și sănătate.  Ediția din acest an se adresează  cu precădere familiilor cu copii, proiectul venind cu informații utile despre beneficiile oferite de aceste produse financiare.

Astfel, campania își propune să aducă în discuție instrumentele financiare de protecție pe care tinerele familii le au la dispoziție, într-o formă inedită, cu diverse instrumente interactive atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Acestea pot fi descoperite pe pagina dedicată a proiectului, găzduită de platforma www.asiguropedia.ro.

 

*** 

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor,promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.Share This