4 milioane lei: despăgubiri oferite pentru bunurile din locuințe afectate de fenomene electrice

București, 29 noiembrie 2023 − Companiile de asigurări Membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de aproape 4 milioane lei doar pentru bunurile afectate de scurt-circuite sau fluctuații de tensiune, în baza asigurărilor facultative pentru locuințe, conform unei analize la nivelul asociației – cu toate că doar 1 locuință din 5 este și asigurată.

Astfel, în fiecare zi calendaristică, din 73 de dosare de daună despăgubite în baza asigurărilor facultative de locuințe, 5 sunt pentru pagube provocate bunurilor de fenomenele electrice.

Totodată, potrivit celei mai noi cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR, 2 din 5 români știu și că daunele cauzate bunurilor din locuință de un scurt-circuit sau de o fluctuație de tensiune pot fi acoperite de o asigurare facultativă pentru locuință.

„O locuință asigurată înseamnă mai mult decât protejarea bunurilor fixe. Vorbim despre asigurarea unui nivel de trai care să ne ofere momente fericite alături de cei dragi, în siguranță”, declară Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

Asigurările facultative, în funcție de acoperirile dedicate alese, sunt esențiale pentru a face față unei game largi de evenimente nedorite. Fie că vorbim despre simple reparații, înlocuiri ale bunurilor afectate după un eveniment nefericit, de acoperirea unor despăgubiri ca urmare a unor incidente de care suntem răspunzători sau chiar de reconstrucția sau de achiziția unei noi locuințe (în cazul în care vorbim despre o catastrofă) – asigurarea facultativă este soluția potrivită pentru orice român care își dorește să fie #sigurACASĂ.

„Asigurându-ne locuința, ne asigurăm un viitor fără griji alături de cei dragi”, adaugă Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

***

  

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector – cheie al economiei românești, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asigurătorii din România Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1.8 miliarde EUR pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane EUR în fiecare zi calendaristică.

 

Despre IRES

Înființat în 2009, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie– IRES activează pe piața de cercetare din România și funcționează ca un think tank independent, o parte dintre studiile și proiectele pe care le dezvoltăm fiind dedicate optimizării politicilor publice în diferite domenii ale societății românești. „Suntem una dintre cele mai mari companii românești de cercetare de piață și oferim soluții integrate pentru clienții noștri – organizații multinaționale, naționale și locale, instituții și organizații din România, dar și din străinătate– care înțeleg valoarea cercetării în evoluția lor pe termen lung. IRES este membru al ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research) și ne realizăm activitatea la cele mai înalte standarde profesionale, respectând practicile internaționale în acest domeniu.

 Share This