Cinci riscuri au provocat daune de peste 140 milioane lei pe polițele property în 2020

București, 29.03.2021 Primele cinci riscuri în funcție de daunele achitate de asigurătorii Membri UNSAR, pe polițele de tip property, au cumulat valori de peste 140 milioane lei în 2020. Dintre acestea, incendiul a cauzat cele mai mari pagube, asigurătorii plătind peste 90 de milioane lei către companiile afectate.

Pe locul secund au fost exploziile, cu daune achitate de aproximativ 34 de milioane de lei. Topul riscurilor care au generat cele mai mari daune este completat, în ordine, de riscurile legate de inundații, care au generat daune de 7,8 milioane lei, urmate de cele referitoare la furtună (daune de 4,4 milioane lei) și de avariile accidentale (3,8 milioane lei).

În altă ordine de idei, cea mai mare daună achitată anul trecut pe o poliță de tip property ca urmare a producerii riscului de incendiu a fost de aproximativ 22 milioane lei.

Așadar, în contextul în care pe fondul pandemiei 61% dintre companiile private mici și mijlocii și-au redus activitatea față de 2019 , accesarea unui plan de asigurări a devenit esențială pentru orice afacere.

Existența unui plan de asigurări potrivit specificului fiecărui business poate face diferența între continuarea activității și faliment – în momentul producerii unui risc asigurat”, a declarat Adrian MARIN, Președintele UNSAR.

Astfel, industria de asigurări vine în sprijinul antreprenorilor și al mediului de afaceri cu o nouă inițiativă menită să crească nivelul de informare cu privire la asigurările pentru companii: #BusinessSOS.

Prin lansarea unui ghid și a altor materiale dedicate mediului de afaceri, UNSAR evidențiază importanța asigurărilor pentru bunuri, răspunderi civile, inclusiv față de proprii angajați, a asigurărilor pentru riscuri financiare și, nu în ultimul rând, a asigurărilor împotriva riscurilor cibernetice.

Un mediu antreprenorial mai bine informat este cu siguranță și unul mai puternic și mai rezilient în fața riscurilor. Prin #BusinessSOS ne dorim să fim alături de antreprenori și să le oferim informații esențiale care să îi ajute în desfășurarea activității”, a precizat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR.

Demersul UNSAR este realizat cu susținerea ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară și sprijinit de următoarele organizații și instituții: AAFBR – Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România, APAPR – Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România, APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, ARIR – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România, Asociația Brokerilor – Piața de capital, BVB – Bursa de Valori București, CCIFER – Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, CCIpR – Camera de Comerț Italiană pentru România, FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților, FSAB – Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci, ISF – Institutul de Studii Financiare, PIAR – Patronatul Industriei Asigurărilor din România, PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare și UNSICAR – Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări.

Pentru mai multe detalii legate de #BusinessSOS, vă invităm să accesați pagina dedicată: https://asiguropedia.ro/business-sos/.



Share This