8 din 10 români consideră esențială protecția împotriva furturilor din locuințe

București, 13 noiembrie 2023 8 din 10 români consideră că protecția împotriva furturilor din locuințe este importantă și foarte importantă, arată rezultatele celei mai recente cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR.

32% dintre românii care se simt amenințați de producerea unui furt din locuința lor și care consideră că riscul de producere este mare și foarte mare menționează drept cauză care ar contribui la creșterea riscului de furt faptul că au trecut deja prin experiențe similare. Alți 27% fac referire la riscul perceput al infracțiunilor din proximitate, 17% la frecvența producerii furturilor în zona în care locuiesc, 12% la atractivitatea locuinței pentru hoți, în timp ce alți 12% menționează alte motive.

În același timp, românii nu rămân nepăsători în fața furturilor și apelează la măsuri de protecție, precum: sistemele de alarmă/antiefracție (23%), asigurarea facultativă de locuință care acoperă și riscul de furt (10%), ușa antiefracție pentru accesul în casă (7%), dar și deținerea unui câine de pază (3%).

În acest context, UNSAR și ARTS, în parteneriat cu Poliția Română, lansează cea de a doua ediție a campaniei #sigurACASĂ, sub deviza #ShareÎnSiguranță. Aceasta se concentrează pe măsurile de siguranță pe care le putem lua în mediul online pentru a preveni furturile din locuințe. Prin acest demers venim cu informații utile despre avantajele existenței unor măsuri de prevenție și de protecție financiară în cazul producerii furturilor din locuințe.

Mai multe detalii privind #ShareÎnSiguranță sunt disponibile aici: https://asiguropedia.ro/siguracasa/.

 

***

 

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector – cheie al economiei românești, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asiguratorii din România Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1.8 miliarde EUR pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane EUR în fiecare zi calendaristică.Share This