Aproape 700.000 de români au folosit anul trecut o asigurare voluntară de sănătate

București, 25 iulie 2023 − Circa 677.000 de români au beneficiat anul trecut de servicii medicale acoperite de asigurările voluntare de sănătate. Astfel, în medie, fiecare persoană asigurată a utilizat în 2022 cel puțin o dată polița de sănătate încheiată fie direct, fie de către angajatorul lor, numărul de accesări înregistrând, de altfel, o creștere constantă în ultimii ani.

Per ansamblu, valoarea totală a serviciilor medicale plătite anul trecut sub formă de despăgubiri (indemnizații) de către companiile de asigurări în baza acestor polițe a fost cu 28% mai mare decât în 2021, depășind 362 milioane lei. Această valoare reprezintă, de altfel, o sumă care nu a mai fost necesar să fie cheltuită din fondul public de asigurări sociale de sănătate.

“O asigurare ne poate scuti de un stres major atunci când imprevizibilul își spune cuvântul în viața noastră, afectându-ne starea de sănătate. Aceste polițe pot asigura un nivel suplimentar de protecție a bugetului familiei, pentru a depăși mai ușor un dezechilibru financiar provocat de un accident sau o boală”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte și Director General al UNSAR.

De altfel, asigurările voluntare de sănătate reprezintă segmentul care a înregistrat una dintre cele mai susținute evoluții la nivelul pieței de asigurări facultative din România, reflectând utilitatea acestor instrumente financiare și confirmând, implicit, interesul în creștere din partea românilor. Datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară arată că piața asigurărilor voluntare de sănătate este de 9 ori mai mare decât acum 10 ani.

***

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.Share This