Comunicat de presa ante eveniment Bacau

Reprezentantii companiilor de asigurări si ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor vor fi prezenti luni, 13 septembrie a.c., în localitătile Serbesti si Blăgesti, ambele din judetul Bacău, la deschiderea noului an scolar.

Piata de asigurări a realizat, în ultimele două luni, reconditionarea scolii-grădinită din satul Serbesti, comuna Săucesti – cea mai afectată localitate din România în urma inundatiilor din iunie-iulie 2010 si a grădinitei din satul Blăgesti.

Elevii si copiii de grădinită din cele două localităti vor primi, din partea companiilor de asigurări si CSA, rechizite, haine, calculatoare, polite de asigurare si echipamente necesare desfăsurării în conditii decente a activitătii de învătământ. În plus, scoala din Serbesti si gradinita din Blagesti vor fi protejate prin produse de asigurare, astfel încât, în cazul repetării fenomenelor naturale extreme din acest an, costurile reparatiilor sau al reconstructiei să poată fi acoperite de polita respectivă.

Eforturile companiilor de asigurări s-au concentrat nu doar pe componenta de reconstructie, ci si pe promovarea conceptului de asigurare a locuintei – cel mai simplu si eficient instrument de protectie împotriva fenomenelor naturale, calamitătilor, incendiilor sau exploziilor.