Peste 1.8 miliarde de lei – indemnizații plătite românilor asigurați în baza asigurărilor de viață în 2022

București, 16 mai 2023  − Românii au beneficiat în 2022, mai mult decât oricând în ultimii ani, de protecția financiară oferită de asigurările de viață. Astfel, indemnizațiile brute plătite românilor în baza acestor polițe, inclusiv maturitățile și răscumpărările, au crescut anul trecut cu peste 25% față de 2021, până la valoarea de 1.8 miliarde de lei.

Cu toate acestea, deficitul de protecție al românilor este încă la o valoare ridicată, de peste 620 miliarde de lei. Practic, diferența dintre resursele financiare necesare și cele disponibile la un moment dat într-o familie pentru a menține standardul de viață în cazul producerii unui eveniment neprevăzut este una semnificativă.

„Românii încep să beneficieze din ce în ce mai mult de avantajele asigurărilor de viață, inclusiv ale celor care ne ajută să economisim sau să investim. Pe lângă protecția oferită familiilor în cazul unor evenimente nefericite, asigurările de viață pot contribui și la creșterea siguranței noastre financiare”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

Asigurarea de viață este unul dintre instrumentele utilizate de un număr mare de state în aplicarea politicii lor sociale. Majoritatea membrilor OECD, precum și o bună parte dintre statele membre ale Uniunii Europene stimulează prin mijloace fiscale dezvoltarea pieței asigurărilor de viață.

„Principala condiție pentru ca și mai mulți români să se poată baza pe avantajele unei asigurări de viață este ca ei să fie asigurați. Din această perspectivă, introducerea de facilități fiscale pentru asigurările de viață cu componentă exclusivă de protecție ar putea contribui semnificativ la reducerea deficitului de protecție, cu beneficii directe pentru oameni și pentru economie„, a precizat reprezentatul UNSAR.

Educația financiară și accesul la informații corecte și relevante reprezintă, deopotrivă, cheia pentru a ne putea proteja mai bine financiar – motiv pentru care UNSAR va lansa în curând un proiect inovator de comunicare dedicat asigurărilor de viață.Share This