Prima actiune umanitara comuna a pietei de asigurari

Reprezentantii companiilor de asigurări si presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor – CSA, Angela Toncescu, au fost prezenti luni, 13 septembrie a.c., în localitătile Serbesti si Blăgesti, ambele din judetul Bacău, la deschiderea noului an scolar.

Piata de asigurări a realizat, în ultimele două luni, reconditionarea scolii-grădinită din satul Serbesti, comuna Săucesti – cea mai afectată localitate din România în urma inundatiilor din iunie-iulie 2010, si a grădinitei din comuna Blăgesti.

Pentru ambele institutii scolare au fost încheiate polite de asigurare, astfel încât, în cazul în care acestea ar fi afectate din nou de fenomene naturale extreme, cum au fost cele produse în această vară, costul reparatiilor sau al reconstructiei să poată fi acoperit de politele respective.

“Companiile de asigurări au participat împreună, pentru prima dată, la o campanie umanitară. Dincolo de solidaritatea socială, sperăm ca acest demers al pietei de asigurări să fie perceput si ca un efort comun de promovare a produselor specifice acestei industrii”, a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Companiile de asigurări au oferit profesorilor si educatorilor polite de accidente si polite de asigurare de răspundere civilă, iar pentru elevi si prescolari – polite de accidente.

“Este foarte clar că fără sprijinul acestor companii scoala-grădinită din Serbesti nu si-ar fi putut deschide porţile la 13 septembrie. Primăria nu ar fi putut sustine financiar costurile necesare reconditionării acestei institutii”, a spus primarul comunei Săucesti, Costinel Manea.

Elevii si copiii de grădinită din cele două localităti au primit, din partea companiilor de asigurări, rechizite, uniforme, calculatoare, jucării si toate celelalte echipamente necesare desfăsurării în conditii decente a activitătii de învătământ.

“Companiile de asigurări vor continua campania începută în judetul Bacău. Următoarea componentă a acestei actiuni, care va fi demarată în curând, vizează împădurirea unor zone din judetul Suceava, care au fost afectate, în această vară, de alunecări de teren”, a declarat director general al Uniunii Nationale a Societătilor de Asigurare si Reasigurare din România (UNSAR), Florentina Almăjanu.

Principalul obiectiv al campaniei derulată de piata de asigurări este promovarea produsului de asigurare a locuintei – cel mai simplu si eficient instrument de protectie împotriva fenomenelor naturale, calamitătilor, incendiilor sau exploziilor.Share This