IFIGS – Forumul International al Schemelor de Garantare in Asigurari – 11 octombrie 2018 – Palatul Parlamentului

Adrian MARIN, Presedinte si Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR au participat la cea de-a V-a  editie a Forumului International al Schemelor de Garantare in Asigurari – IFIGS.

Evenimentul este organizat pentru prima oara in Romania si aduce la aceeasi masa specialisti in asigurari din America de Nord, Europa, Asia, Africa si Australia. “Industria de asigurari din Romania beneficiaza de un mecanism de garantare bine reglementat si capitalizat, unde intreaga industrie contribuie pentru oferirea unor garantii suplimentare consumatorului”, a declarat, cu aceasta ocazie, Adrian MARIN, vorbitor principal in prima parte a evenimentului.

Pana in prezent, doar Romania a pus bazele unui fond national de rezolutie pentru asiguratori, pe toate liniile de business, in timp ce Olanda este in proces de a crea unul similar (conform EIOPA)”, a spus Adrian MARIN. „De aceea, Romania este data ca model de bune practici in plan international pe acest subiect, iar FGA este o institutie-cheie pentru stabilitatea industriei de asigurari din Romania si pentru protectia creditorilor de asigurari”, a adaugat acesta.Share This