UNSAR a participat la cea de-a XV-a Editie a ICAR Forum – International CAtastrophic Risks Forum

Reprezentantii UNSAR au participat pe 9 octombrie 2018 la cea de-a XV-a Editie a ICAR Forum – International CAtastrophic Risks Forum.

Evenimentul a avut loc in contextul in care industria asigurarilor si reasigurarilor la nivel global cauta solutii pentru reducerea deficitului de protectie, un fenomen din ce in ce mai pregnant, mai ales in economiile emergente.

Referindu-se la necesitatea ca toate partile sa se implice in privinta educarii populatiei in privinta utilitatea unei asigurari, Adrian MARIN, Presedintele UNSAR, a aratat vulnerabilitatea Romaniei in fata riscurilor naturale, in special a celui de cutremur.

“Daca ne-am afla în fata unui cutremur similar celui din 1977, acesta ar afecta peste 850.000 de locuințe si ar produce pagube de peste 6 miliarde de euro, conform modelarilor realizate de unul dintre cel mai mari brokeri la nivel mondial. Din pacate, doar cel mult 1,5 miliarde de euro din aceasta suma ar reprezenta valoarea pagubelor aferente locuintelor asigurate, avand in vedere gradul atat de mic de cuprindere în asigurare”, a declarat Adrian MARIN.Share This