UNSAR a participat la Conferința PRIA Fire Safety of Buildings

UNSAR a participat în data de 25 octombrie 2018 la conferința PRIA Fire Safety of Buildings, în care au fost dezbătute problemele privind transpunerea Directivei nr. 844/2018 privind Performanța Energetică a Clădirilor, dar și cele referitoare la legislația națională privind siguranța la incendiu.

Siguranța la incendiu a clădirilor devine o temă tot mai importantă la nivel european, mai ales după incendiul din Turnul Grenfell, Londra. În UE au loc, în medie, 5.000 de incendii zilnic. Totodată, clădirile reprezintă 40% din consumul total de energie din Europa. Pentru prima dată, o directivă europeană include cerințe despre siguranța la incendiu a clădirilor. Directiva promovează eficiența energetică a clădirilor și va încuraja renovarea acestora. Crește eficiența energetică, dar poate crește și riscul de incendii.

Cum vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018? Cum îmbunătățim legislația de siguranță la incendiu? Acestea și multe alte teme importante au fost dezbătute în cadrul conferinței, la care au participat stakeholderi relevanți, precum FireSafe Europe, Romanian Green Building Council, reprezentanți OAR, reprezentanți ai autorităților în domeniu.Share This