Caută

Bibliotecă

Daunele în asigurările auto

„Daunele in asigurările auto” publicata de editura TANDEM Media în martie 2019 este prima apariție editorială domnului Madalin ROSU, Președintele BAAR – Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România,  Membru al Directoratului OMNIASIG VIG şi Responsabil Secţiunea Asigurări Auto din cadrul UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Dintre subiectele abordate: Caracteristicile oamenilor de daune; Cunoștințele, competentele şi abilitățile inspectorului de daună; „Open file review” şi „closed file review”; Organizarea activității de recuperare regrese; managementul daunelor auto; Deschiderea dosarului de daună. Fotografierea daunei; Soluții de reparații pentru avarii minore; Întocmirea si eliberarea notei de constatare; Rezerva de daună; Calculul despăgubirii CASCO Furt total; Măsuri de control al costurilor.

Contractul de Asigurare. Teoria generala si contracte speciale

„Contractul de Asigurare. Teoria generala si contracte speciale” este cea mai recenta carte a Mihaelei Tudor si a fost publicata de editura TANDEM Media. Lucrarea isi propune sa abordeze in detaliu domeniul special al contractelor de asigurare, precum si aspecte de drept comparat si de drept international privat in contextul reglementarilor romanesti sau ale altor sisteme de drept.

In Partea I, autoarea prezinta teoria generala a contractului de asigurare, pornind de la scurtul istoric al acestuia, continuand prin a defini cele mai importante concepte si ajungand la disputele intre parti. Partea a II-a a cartii este dedicata contractelor speciale de asigurari.

Asigurarea riscurilor de transport

Cartea a aparut la editura Tandem si a fost lansata in cadrul Forumului International de Asigurari Reasigurari – Ziua Asigurarilor Auto, in data de 25 mai. Lucrarea trateaza, pe langa problemele teoretice juridice cu caracter general, toate clasele de asigurari de riscuri de transport, cu accent pe aspectele practice si scenariile posibile in care apar cereri de indemnizare.

Dictionar de asigurari

Dictionarul de asigurari, aparut sub egida UNSAR, este prima carte de acest tip tradusa in limba romana. Pentru a fi cat mai cuprinzatoare, varianta in limba romana contine si versiunile originale in limba engleza a tuturor termenilor si expresiilor definite.

Cu cele peste 3500 de definitii pe care le cuprinde, cartea acopera majoritatea tipurilor de asigurari practicate (generale si de viata), si un numar de termeni care, desi sunt strict de specialitate, au legatura cu domeniul asigurarilor:

Definitii ale termenilor si principiilor fundamentale pentru domeniul asigurarilor;
Terminologia asigurarilor utilizata in Europa, dar si referinte la terminologia americana;
Cazuri juridice de referinta, utilizate ca punct de pornire in evaluarea sau analiza situatiilor similare de daune;
Terminologia uzuala din asigurari, inclusiv cea a termenilor financiari si juridici;
Prezentarea unor institutii si organizatii profesionale din Marea Britanie dar si din alte tari.
Dictionarul de asigurari se vrea a fi un instrument util pentru cei interesati de domeniul asigurarilor, cu atat mai mult cu cat apare intr-o perioada in care legislatia ramaneasca tinde sa se alinieze celei a statelor din Uniunea Europena.