Informare de presa – piata asigurarilor RCA

București, 24 octombrie 2019: În contextul declarațiilor și al opiniilor exprimate în spațiul public astăzi referitoare la politica de stabilire a cheltuielilor de distribuție pe piața asigurărilor RCA, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, care reunește 20 de companii de asigurări generale, de viață și compozite, reprezentând circa 80% din piața asigurărilor, face următoarele precizări:

• UNSAR nu are atribuții în ceea ce privește politicile comerciale ale companiilor membre. Scopul asociației este a promova dezvoltarea pieței asigurărilor, de a crește nivelul de educație financiară și de a contribui la protejarea intereselor consumatorilor de asigurări.
  • UNSAR și membrii săi susțin principiile pieței libere, bazate pe cerere și ofertă. Strategia de business privind grila de comisioane oferite distribuitorilor reprezintă atribuția fiecărei companii de asigurare în parte.
  • UNSAR susține alinierea legislației din domeniul RCA la normele europene, pentru o piață echilibrată și predictibilă.
  • Comunicarea publică, în special într-un domeniu atât de important din punct de vedere social cum este cel al asigurărilor RCA, trebuie să fie responsabilă, iar informațiile atent verificate și puse în context înainte de a fi lansate în spațiul public. Orice informație incorectă sau inexactă poate afecta încrederea clienților în mod nejustificat.
  • În fiecare lună a anului precedent, industria de asigurări a plătit despăgubiri aferente polițelor RCA de circa 50 mil. EUR, ajutând astfel familii și afaceri aflate în situații dificile.