@sigur@t, o emisiune despre riscuri și sfaturi utile pentru oameni și companii

Acest demers face parte dintr-o serie ampla de acțiuni de educație financiară derulate de către #OAMENIIdinAsigurari prin intermediul UNSAR și susținute de către stirileprotv.ro.

Educația financiară poate juca un rol important în a ajuta consumatorii să ia o decizie potrivită atunci când aleg o asigurare. Discuțiile despre caracteristicile diferitelor tipuri de asigurări pot permite consumatorului să determine care produse sunt adecvate pentru situația sa individuală. Informațiile despre riscuri, percepții și soluții, ajută cel mai adesea oamenii să evalueze diferitele produse de asigurare oferite.

Emisiunea @sigur@t dezvoltată împreună cu stirileprotv.ro este un proiect de educație financiară care vine în întâmpinarea consumatorului cu sfaturi utile pentru oameni și companii care se gândesc la viitorul lor.

Alexandru CIUNCAN, moderatorul emisiunii, abordează împreună cu invitații săi subiecte de interes legate de modalitățile în care ne putem proteja financiar și cum putem face față situațiilor neprevăzute, dar care inevitabil se pot întâmpla oricui, punandu-i in pericol bugetul si bunăstarea pe termen lung.

Seria emisiunilor a debutat cu o temă actuală, în contextul în care mulți angajați au accesat modalitatea de lucru de acasă, impusă de pandemia de COVID-19, și ajută să înțelegem cum ne protejăm locuințele, familiile și bugetul împotriva neprevăzutului.

Despre riscuri dar si despre soluțiile oferite de asigurările de locuințe au discutat, în prima emisiune, Alexandru CIUNCAN și Mihai TECĂU, membru al Board-ului UNSAR și CEO al OMNIASIG VIG.

Cea de-a doua emisiune a continuat pe tema asigurărilor de locuințe și a protecției pe care acestea le oferă. Adrian MARIN, Președintele UNSAR și CEO al companiei de asigurări GENERALI România, a dezbătut subiectul riscurilor, pe care cu toții le întalnim în viața de zi cu zi, și cum putem să identificăm o asigurare bună.

În cea de-a treia emisiune, Dan JURCAN, Sociolog si Director de Cercetare al IRES – Institutul Român de Evaluare și Strategie, a vorbit despre riscuri, asigurări dar și despre percepții si cultura românilor, bineînteles dintr-o perspectivă sociologică.

În a patra ediție @sigur@t, invitatul Mădălin ROȘU, preşedinte BAAR – Biroului Asigurătorilor de Autovehicule și membru board OMNIASIG a vorbit despre frecvența accidentelor rutiere, cum prevenim asemenea riscuri, dar și care sunt factorii implicati în formarea prețului RCA.

În cea de-a 5-a ediție a emisiunii @sigur@t, Alexandra SMEDOIU, președinte CFA România și reputat finanțist cu experiență de peste 15 ani, vorbește despre gestionarea finanțelor personale și cum pot deveni asigurările de viață un instrument de investiție și economisire.

În cea de-a 6-a ediție a emisiunii @sigur@t, Gerke WITTEVEEN, Vicepreședinte UNSAR – asociatia asiguratorilor din Romania și CFO NN Asigurări de Viaţă, vorbește despre deficitul de protecție al românilor și cum ajută asigurările de viaţă și de sănătate la reducerea vulnerabilității familiilor și a dezechilibrelor sociale.

În cea de-a 7-a ediție a emisiunii @sigur@t, Anita NIȚULESCU, CEO Eurolife FFH, vorbește despre principalele beneficii ale asigurărilor de viață și cum ne pot proteja acestea pe noi, dar mai ales pe cei dragi nouă.