ASIROM – Familia Romania

Pe 14 iunie, De Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, s-a lansat Familia Romania, un proiect de responsabilitate sociala sustinut de Asirom VIG. Familia Romania este prima platformă care conectează posibili donatori de sânge, ce pot fi acolo unul pentru celălalt în caz de nevoie. Astfel, oricine îndeplinește condițiile din punct de vedere medical poate deveni donator virtual și va dona efectiv doar la nevoie.

Pașii sunt simpli: se acceseaza site-ul www.familiaromania.ro și se parcurge un formular de înregistrare în care se completeaza, printre altele, grupa de sânge și RH-ul. Pe baza acestor informații, platforma va pune în legătură doi utilizatori compatibili. Persoanele conectate se vor putea cunoaște prin intermediul chat-ului și doar în cazul în care unul dintre ei are nevoie de sânge, celălalt poate dona pentru el, la cel mai apropiat centru de transfuzie din țară, menționându-i numele și unitatea sanitară la care este internat. Iar dacă unul dintre cei doi nu poate dona în acel moment, o întreagă comunitate este gata să vină în ajutor.

Persoanele care nu își cunosc grupa de sânge sau nu știu care sunt condițiile de donare vor găsi informațiile necesare pe platformă. Cei care nu corespund criteriilor de bază pentru donarea de sânge se pot alătura în continuare familiei, bucurându-se de sprijinul unei întregii comunități, chiar dacă nu li se alocă un utilizator compatibil.

Familia România este rezultatul unui amplu proces de digitalizare prin care a trecut Asirom. Ne-am dorit să ducem know-how-ul dobândit în toată această perioadă și în zona de responsabilitate socială: să dăm ceva înapoi comunității și să ajutăm oamenii să folosească tehnologia în avantajul lor. Susținem proiectul Familia România și avem încredere că poate fi acel liant care să ne apropie și care poate pune bazele unei comunități unite, ca o mare familie”, a declarat Cristian Ionescu (Președinte al Directoratului Asirom VIG).

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.familiaromania.ro și pe pagina de Instagram a proiectului. Proiectul s-a bucurat de sustinerea a numerosi influenceri care s-au alaturat cauzei si au promovat Familia Romania, printre care Gina Pistol, Mihai Morar, Anca Serea, Alina Ceusan, Speak si Stefania, precum si multi altii.

 Share This