GENERALI Romania – The Human Safety Net

 

The Human Safety Net, initiativa lansata de grupul Generali in toate tarile in care activeaza, este umbrela sub care se deruleaza o multitudine de programe de responsabilitate sociala corporativa. Scopul – de a aceelera misiunea noastra de a imbunatati activ vietile oamenilor, dincolo de activitatea noastra zilnica si de atributiile job-ului.

The Human Safety Net este, practic, un accelerator care protejeaza si sustine persoanele defavorizate, in sensul crearii de oportunitati in beneficiul lor si al comunitatilor in care traiesc. Acest deziderat va fi atins prin actiuni de protectie, mentorat, instruire si investitii incadrate in cei trei piloni ai initiativei The Human Safety Net: familii, nou-nascuti si refugiati.

In Romania, The Human Safety Net, a demarat la incepulul anului 2018 si s-a axat pe familii, cu scopul de a reduce riscul de excluziune sociala. Atunci cand este vorba de copii, fiecare dintre noi isi doreste sa fie un parinte bun si lucreaza cu sine insusi pentru a-si schimba optica, concentrandu-ne pe nevoia semnalata de copii si mai putin pe ale noastre. Din acest considerent, Generali Romania, in cadrul initiativei The Human Safety Net, a incheiat un parteneriat cu Fundatia Noi Orizonturi prin care sustine programul “Cercul Sigurantei”.

In total, prin sustinerea oferita de Generali, aproximativ 200 de adulti din 10 comunitati – din care jumatate parinti din categorii defavorizate, dar si cadre didactice care lucreaza cu copiii parcurg programul “Cercul sigurantei”. Acesta consta in 8 sesiuni a cate 2 ore fiecare, in care facilitatori acreditati se intalneesc cu parintii si, prin multe discutii libere si schimburi de experienta, ii ajuta pe fiecare sa identifice si sa raspunda cat mai bine nevoilor celor mici. Odata incheiat primul ciclu, „Cercul sigurantei” se va extinde in tot mai multe comunitati, in special in mediul rural.

The Human Safety Net are la baza ideea de „ajutor in lant”, prin care cei ajutati pot ajuta pe altcineva in viitor, creand un val de schimbari pozitive care se propaga in intreaga lume, cu un potential infinit. Salutam, asadar, aportul tuturor persoanelor, atat cele din Grup, cat si cele din afara lui, la crearea acestei miscari globale.Share This