NN România – Inima ta mare ajută inimile micuților

NN România donează jumătate de milion de euro și dublează fondurile strânse de Asociația Inima Copiilor prin SMS pentru extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din București.

 

În fiecare an, în România se nasc peste 1.000 de copii cu malformații cardiace. O parte dintre ei sunt operați de urgență, alţii rămân în aşteptare. Secția de Cardiochirurgie de la Spitalul Marie Curie poate opera în prezent doar 200 de copii, dar peste 1.500 au de fapt nevoie anual de o astfel de operaţie.

 

Ei au nevoie de tot ajutorul, așa că NN România susține proiectul Asociației Inima Copiilor de extindere a Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din București, cu o investiție totală estimată la 3 milioane de euro. NN donează 500.000 de euro pentru demararea proiectului și, începând cu 17 noiembrie 2021, va dubla fondurile strânse din donații individuale lunare de 2 euro, prin SMS cu textul LOVE la numărul 8844.

„Când vine vorba de sănătate şi de şanse la viaţă oferite la timpul potrivit copiilor cu afecţiuni cardiace, nu stăm pe gânduri şi găsim soluţii să ne implicăm. Punem umărul alături de Asociaţia Inima Copiilor şi de toţi donatorii care vor răspunde invitației noastre de a fi parte din acest proiect de bine ca să ajutăm mai mulţi copii să poată fi operați în România, în condiţii optime”, a spus Gabriela Lupaș-Țicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România.

 

În prezent, Secția de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie este unul dintre cele mai moderne spații medicale din România, unde se desfășoară inclusiv misiuni în care medici cu foarte mare experiență vin din străinătate și operează, ajutând și la perfecționarea echipe de cardiochirurgie a spitalului. Anul 2020 a fost cel mai intens din toată istoria secției și primul an în care echipa chirurgicală a lucrat continuu, Cardiochirurgia de la Marie Curie fiind singura din țară care primit și tratat fără întrerupere copii născuți cu malformații cardiace.

 

Extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din București înseamnă amenajarea celei de-a doua săli de operații, 15-20 de locuri de terapie intensivă cardiacă față de 6 în prezent, 25 de locuri în saloanele în care vor fi îngrijiți copiii înainte și după operații, precum și reamenajarea și modernizarea spațiilor și a aparaturii specifice. Ca urmare, secția va ajunge la o suprafață totală de peste 1.900 de metri pătrați, față de 745 de metri pătrați în prezent.

 

Proiectul este prevăzut să înceapă în cursul primei jumătăți a lui 2022, cu etapa de proiectare și autorizare, și va fi încheiat la finalul lui 2023, dând astfel șanse de viaţă mai multor copii născuți cu malformații cardiace grave, care acum nu pot fi operați la timp. După extindere, 400 de copii bolnavi de inimă vor putea fi operați anual în Secția de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie, dublu față de capacitatea actuală.

 

Mai multe detalii despre proiect, pe nn.ro și pe inimacopiilor.ro.Share This