Conferinta Anuala UNSAR: Romania 2030. Provocarile Noului Deceniu.

Conferința Anuală a industriei de asigurări, organizată de către UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România: provocările aduse de următorul deceniu, rolul asigurărilor în economie și schimbările generate de digitalizare

ROMÂNIA 2030: PROVOCĂRILE NOULUI DECENIU
PARTENERIAT PENTRU O ROMÂNIE ASIGURATĂ

9 decembrie 2019, orele 08:30–14:30, Hotel J.W. Marriott, București

Conferința Anuală UNSAR ”ROMÂNIA 2030: PROVOCĂRILE NOULUI DECENIU. PARTENERIAT PENTRU O ROMÂNIE ASIGURATĂ” a reunit reprezentanți ai Camerelor de Comerț, autorități, asigurători și brokeri, companii tech, dar și companii de recrutare, care au discutat despre rolul asigurărilor în economie și provocările aduse de următorul deceniu.

În prima parte a evenimentului, oficiali ai Camerei de Comerț și Industrie a României, ai Camerelor de Comerț Româno-Germană, Italiană, Româno-Olandeză, CCIFER, AmCham și ai Ambasadei Austriei au analizat modul în care asigurările răspund nevoilor economiei, rolul și așteptările investitorilor internaționali și căile de dezvoltare a Produsului Intern Brut și a industriei de asigurări.

După panelul de dezbateri, Gabriel BIRIȘ – Partener, Biriș Goran – a vorbit despre importanța educației financiare timpurii și despre proiectul Ready Nation, iar omul de afaceri Dragoș ANASTASIU a subliniat importanța asigurărilor pentru mediul de business, prin prisma propriului parcurs profesional.

A doua parte a evenimentului a început cu discursul lui Laszlo ATTILA – Președinte, Comisia pentru sănătate publică, Senatul României – și a continuat cu prezentarea lui Gerke WITTEVEEN – Vicepreședinte UNSAR – despre deficitul de protecție al populației, determinat în baza unui studiu realizat de UNSAR despre asigurările de viață. De asemenea, printre speakerii conferinței s-au numărat Răzvan VULCĂNESCU – Vicepreședinte CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate) – și Iulius FIRCZAC, Deputat.

A doua parte a Conferinței Anuale a continuat cu un panel de dezbateri, care a reunit reprezentanți ai UiPath, AMROP Executive Search, BAAR (Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România), UNSICAR (Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România) și PRBAR (Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare) au discutat despre utilizarea tehnologiei în industria de asigurări și transformarea serviciilor oferite de asigurători și a comportamentului clienților ca urmare a digitalizării.

Evenimentul a readus în discuție și problema siguranței în trafic, prin prisma campaniei derualte în prezent de UNSAR și 19 organizații partenere – #ATENTînTRAFIC: CEI 40.000, printr-un discurs motivațional susținut de Eduard NOVAK, singurul campion paralimpic al României și de 5 ori campion mondial la ciclism.

Prezentare Adrian MARIN

Prezentare Florin GOLOVATIC

Prezentare Gerke WITTEVEENShare This